-
-

11.3.2024

Uusi Leica BLK 360 G2 -laserskanneri!
Olemme hiljattain hankkineet käyttöömme Leica BLK360 G2 -laserskannerin. Laitteen pienen koon ja integroidun RGB-kameran ansiosta skanneri soveltuu erinomaisesti etenkin sisätilojen skannaukseen, olipa lopputuote sitten visuaalisesti näyttävä pistepilvi tai täydellinen IFC-malli. Onnistuupa laitteella myös todella ahtaiden maanalaisten rakenteidenkin mittaus, kuten oheisesta videosta selviää:

-

2.11.2023

Meiltä nyt myös vesistömittaus- ja luotauspalvelut!
Monikeilaus eli monikanavainen kaikuluotaus on korkearesoluutioista 3D-pistepilveä tuottava akustinen vedenalainen kartoitusmenetelmä. Se soveltuu erinomaisesti merenpohjan muotojen kartoittamiseen ja erilaisten vedenalaisten rakenteiden inventointiin. Käytössämme on alansa huippua edustava Teledyne Marine SeaBat T20-P -monikeilan, jolla pystymme laitteen integroidun GNSS-/inertianavigointijärjestelmän ansiosta tuottamaan tarkasti georeferoitua aineistoa haastavissakin olosuhteissa. Kompakti kalustomme mahdollistaa luotaukset myös sisävesien jokiuomilla ja järvillä. Ensimmäiset aineistot on jo luovutetut asiakkaille. Ota siis yhteyttä mikäli on tarve luotauspalveluille!

-

27.10.2023

Uusi valokuvausdrone on laskeutunut!
Kesän ja syksyn mittaan olemme testailleet ortokuvamosaiikin tuotannossa tuoretta hankintaamme, DJI Mavic 3 Enterprise M3M RTK -dronea, ja onpa jo ensimmäiset hommat asiakkaillekin tehty. Meiltä on aiemmin puuttunut näppärä pieni drone ortokuvien tuotantoon, mutta jatkossa siis saatte meiltä myös kustannustehokkaat ortokuvaukset modernilla kalustolla!

-

3.5.2023

LinkedIn-sivumme on nyt avattu!
Päivitämme sivulle kuulumisia ja kuvia mielenkiintoisista mittaus- ja kartoitusprojekteistamme.

-

8.9.2022

Uudet omat toimitilat! Helmikuussa 2022 käyttöömme hankittiin oma toimipiste Raisioon, enää emme ole missään vuokralla. Syyskuun alussa uusi konttorimme sai loppusilauksensa, kun myös viihtyisät sosiaalitilat valmistuivat. Nyt sekä toimisto-, koulutus-, sosiaali- että varastotilamme ovat saman katon alla upouudessa, energiatehokkaassa hallirakennuksessa.
-

31.12.2021

Phoenix LiDAR Ranger Ultra laskeutuu!
UAV-kalustoomme on tulossa iso päivitys keväällä, kun Avartek Boxer Hybridin kanssa käytettäväksi skanneriksi vaihtuu Phoenix LiDAR Ranger Ultra. Skannerin LiDAR-sensorina on Riegl VUX-120, joka mittaa samanaikaisesti kolmeen suuntaan: suoraan alas sekä 10 asteen kulmassa eteen ja taakse. Tällä tavoin esimerkiksi linjaskannauksessa saadaan yhdellä ylilennolla erinomainen aineiston kattavuus, kun myös vertikaaliset pinnat tulevat skannatuiksi molemmin puolin.

Lisäksi skannerin IMU on nykyisen Riegl VUX-1UAV:n kaverina olevaa tarkempi ja koko järjestelmä huomattavasti kevyempi, joten Avartek Boxer Hybridin kanssa päästään jo todella pitkiin lentoaikoihin. Näistä lisää infoa, kun saadaan ensimmäisiä käytännön testejä tehtyä.

Vitomittausta jo 5 vuoden ajan palvellut VUX-1UAV on edelleen erinomainen skanneri ja jää jatkossa mobiiliskannauskäyttöön. Tähän asti skanneria on vaihdeltu mobiilialustan ja UAV:n välillä, joten tämä vaihtorumba jää pois tulevaisuudessa.

Mielenkiintoinen vuosi siis tulossa!

-

13.1.2020

Ricopterin jäähyväislento! Skannauspartiomme on parhaillaan Ruotsissa ja valmistelee Tukholman kupeeseen Nynäshamniin pian valmistuvan Norvikin syväsataman 2. vaiheen UAV-laserskannausta (1. vaiheen skannasimme kesällä 2019).

Näillä näkymin tämä jää Riegl Ricopterimme viimeiseksi kaupalliseksi lennoksi ja kopteri siirtyy harjoitus- ja varakalustoksi. Jatkossa suoritamme UAV-skannaukset uudella Avartekin Boxer Hybridillä, jolla päästään Riegl VUX-1UAV -laserskannerin kanssa yli 2 tunnin lentoaikaan.

-

25.11.2019

Uusi lentoalusta! Kokeneet pilottimme ovat aloittaneet testaukset uudella Avartek Boxer Hybrid -dronella. Laitteen lentoaika Riegl VUX-1UAV -laserskannerin kanssa on yli 2 tuntia. Tämä mahdollistaa useiden neliökilometrien kokoisten alueiden skannauksen yhdellä lennolla.


-

22.11.2019

Vitomittaus onnittelee! Naisleijona Susanna Tapani luovutti viime kauden pelipaitansa Vitomittaus Oy:lle. Keväällä Tapani pelasi Suomen naisten MM-hopeaa saavuttaneessa jääkiekkomaajoukkueessa. Toivotamme menestystä myös juuri alkaneisiin ringeten MM-kilpailuihin Kanadaan!

-

17.9.2019

Testilennot lähestyvät! Marraskuussa aloitamme testaukset uudella, kotimaisen Avartekin valmistamalla Boxer Hybrid -lentoalustalla. Varsinaisen lentämisen lisäksi myös Riegl VUX-1UAV -laserskannerimme integrointi uuteen lentoalustaan vaatii työtunteja ja huolellista testausta.

Keväällä 2020 järjestelmä on täydessä iskussa ja valmis tuottamaan erittäin laadukasta laserskannausaineistoa asiakkaidemme tarpeisiin. Nykyiseen lentoalustaamme verrattuna moninkertainen lentoaika mahdollistaa yhä laajempien alueiden kustannustehokkaan skannauksen markkinoiden ensimmäisellä kartoitustason tarkkuuden saavuttavalla UAV-laserskannerilla.

-

15.8.2019

Kevättä odotellessa! Tämän vuoden UAV-skannauskauden hoidamme vielä vanhalla kalustolla, mutta keväällä 2020 lumien sulettua saamme RiCOPTERIN rinnalle suomalaisen Avartekin uuden hybridikopterin. Avartek Boxer Hybridin kahden tunnin lentoaika mahdollistaa entistä laajempien alueiden miehittämättömän skannauksen kustannustehokkaasti. Laite luonnollisesti täyttää koko EU:n kattavat uudet drone-säädökset.

LiDAR-sensorina jatkaa edelleen Riegl VUX-SYS -sarjan laserskanneri, joka on meillä ollut jo parin vuoden ajan käytössä RiCopterissa ja Riegl VMQ-1 -mobiiliskannausjärjestelmässä.

Tässä esimerkkinä video RiCOPTERILLA & VUX-1UAV -skannerilla kerätystä aineistosta:

-

12.4.2019

Maatutkausliiketoiminta on myyty GRM-Services Oy:lle. Jatkossa keskitymme perinteisten maasto- ja rakennusmittausten ohella yhä enemmän laserskannauspalveluidemme kehittämiseen.
-

19.3.2019

Kairausliiketoiminta loppuu. Olemme myyneet kairauskalustomme Geotiimi Oy:lle. Jatkossa kairauspalveluita voi tiedustella Geotiimin Jussi Salmiselta (040 032 3271).
-

4.1.2019

Lentokalusto valmiina vuoteen 2019! Miehittämätön RiCOPTER-oktokopterimme saapui tänään vuosihuollosta ja on nyt täydessä iskussa tulevia skannauksia varten. Kiitos nopeasta ja asiantuntevasta palvelusta kotimaiselle Avartekille. Mikäli tarvitsette laadukasta ilmalaserskannausta keväälle, ottakaa pian yhteyttä. Lumien sulettua palvelulle on kova kysyntä.

Vitomittaus Oy kiittää asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta!

-

5.12.2017

Tierakennusmestari-lehden numerossa 1/2017 on artikkeli Vitomittauksesta ja laserskannauksen hyödyntämisestä infra- ja rakennussuunnittelussa. Jutusta on luettavissa myös sähköinen versio.
-

3.4.2017

Vitomittaus laajenee! Kuopioon on saatu oma toimipiste. Toimipisteen päätuote on 3D-mallinnukset.
-

13.02.2017

!! RiCOPTER - UAV ilma-laserskanneri on valmis !!
Lennot asiakkaille voidaan aloittaa ensi viikolla.
Ole pikaisesti yhteydessä, koneella on kova kysyntä.


-

15.11.2016

Pilotti ja operaattori ovat läpäisseet koulutukset Itävallan Horn:ssa.riTraining
-

17.10.2016

Oulun toimipiste avattu skannauksien ja skannausmateriaalien käsittelyyn ja mallintamiseen.
-

10.10.2016

UAV-ilmalaaserskanneri saapuu viikolla 45 - 46.
RiCOPTER Automaattinen RPAS-laserskannausjärjestelmä.

RPAS-lennokin tuomat edut.

-Nopea käyttöönotto
-Joustavuus
-RPAS-lennokkilaserskannaus rikkoo rajoja tuoden perinteisen ilmalaserkeilauksen etuja helpommin käyttöön.

Lue lisää aiheesta. 3D-Laserskannaus

-

1.11.2015

Vitomittaus Oy ja PMT-Mittaus Oy ovat yhdistäneet toimintansa. Vitomittaus Oy on ostanut koko PMT-Mittaus Oy:n osakekannan. Yritykset tulevat toimimaan aluksi omien nimiensä alla yhdistäen omien osaamisalueittensa vahvuudet ja ammattitaidon. Yritykset tulevat täydentämään toinen toisiaan sekä kalustollisesti että henkilöstöltään
-

10.8.2015

Kalustomme on päivittynyt Riegl VMZ Mobiililaserkeilaimella! Rakennuksien julkisivujen, kaupunkien keskustojen, katujen ja moottoriteiden keilaus ajamalla.

Videossa laitteen esittelyä ja käyttömahdollisuuksia:
https://www.youtube.com/watch?v=7b2LLgCbics

-

26.04.2015

Kesäkuun alusta yrityksellämme on käytössä Heavy Loadman-kantavuusmittauslaite perävaunuun asennettuna. Tarkat kantavuusmittaukset tiealueilta ja rakennustyömailta nopeasti ja sisältäen paikkatiedon raportointia varten.
-
In English  In Germany  På Svenska  

 
  11.3.2024
Uusi Leica BLK 360 G2 -laserskanneri!
Olemme hiljattain hankkineet käyttöömme Leica BLK360...


 
  2.11.2023
Meiltä nyt myös vesistömittaus- ja luotauspalvelut!
Monikeilaus eli monikanavainen kaikuluo...


 
  27.10.2023
Uusi valokuvausdrone on laskeutunut!
Kesän ja syksyn mittaan olemme testailleet ortokuvamos...
-

Etusivu
 
Palvelut
 
Laserskannaus
 
Kalusto
 
Referenssit
 
Galleria
 
Rekry
 
Yhteystiedot
 
-
 Yhteydenotto
-
 
289746 | Copyright © 2024 Vitomittaus. | Toteutus: Webbinen.net